Fråga:
Krävs det mer ström när man tänder ett lysrör än en glödlampa?
Jag har blivit lärd att det krävs mest ström när man tänder ett lysrör, därför ska man inte tända och släcka dem ofta. Jag undrar om detta är sant, eftersom min fru har motsatt uppfattning, dvs de ska tändas och släckas som glödlampor. Om det är sant, när är det då optimalt att släcka lysröret i stället för att ha det tänt?

mvh rolf


Svar:
Lysrör och glödlampor förbrukar kortvarigt och marginellt mer ström när de tänds. Lysrör förbrukar något mer än glödlampor. Om man inte tänder och släcker extremt ofta är det mer ekonomiskt att släcka lysrörsarmaturen.Relaterade frågor:
Hoppas att mitt bredbands ADSL kommer att fungera bra, vad händer om det blir strömavbrott?
Vilket element drar mest el, elelement eller oljefyllt?
Hej! Har en fråga angående diskmaskiner. Diskmaskin med uppvärmning av vatten, motordrift, torkelement = 1 - 1,5 kilowattimme/disk Vattenförbrukning 16-22 liter. Vad kostar 1-1,5 kilowatttimme/16- 22 liter vatten?
Hej Hur mycket energi använder industrierna och hushållen i Gotland per år vardera?? Tack så mycket för ert svar.
Hej!! Jag har några gånger dom senaste 2 åren haft kontakt med någon i Uddevalla angående flödena i mjörn och Säveån vid Jonsered. Jag har fått en ip adress från honom om flödet i mjörn men han sade att det kommer att komma även till Jonsered någon gång under vintern som nu varit. den ip adressen som jag har är som följer.. http://81.200.163.30/flodemjorn.htm Jag undrar nu om jag skulle kunna få även den till Jonsereds vattenflöde om den nu har lagts ut på nätet. Jag vore ytterst tacksam då jag är en hängiven laxfiskare och beroende om vetskapen om flödet i ån för mitt val av fiske plats i göteborgs området.. Hoppas ni kan hjälpa mig med detta Tack på förhand... MVH Tony
Hur mycket kostar det att ha en egen vindkraftpropeller på tomten till det egna huset? Inköpskostnad, driftskostnad osv. Är det ett vettigt alternativ till eluppvärmning/vattenburen el som vi har idag?
Har 1/2 plan villa bygd 1974 Använder direktverkande El. Vill spara enegi via tilläggisolerin på vinden! Hur tjock isolering behövs för att spara värme? Den gamla isoleringen har sjunkit ! MVH

Sök bland Frågor och svar