Fråga:
Krävs det mer ström när man tänder ett lysrör än en glödlampa?
Jag har blivit lärd att det krävs mest ström när man tänder ett lysrör, därför ska man inte tända och släcka dem ofta. Jag undrar om detta är sant, eftersom min fru har motsatt uppfattning, dvs de ska tändas och släckas som glödlampor. Om det är sant, när är det då optimalt att släcka lysröret i stället för att ha det tänt?

mvh rolf


Svar:
Lysrör och glödlampor förbrukar kortvarigt och marginellt mer ström när de tänds. Lysrör förbrukar något mer än glödlampor. Om man inte tänder och släcker extremt ofta är det mer ekonomiskt att släcka lysrörsarmaturen.Relaterade frågor:
Ni har tidigare gjort reklam för bredband direkt i eluttaget. Kommentarer önskas!
Varför finns det el?
Kan man se el om man tittar väldigt nära?
Hur sköter ni eran omvärldsbevakning? Hur använder ni den sen?
Jag bor ensam i ett gårdshus på ca 80 kvm. Innehar de vanliga hushållsmaskinerna samt tvättmaskin(1,5 år gammal) Tvättar i snitt 2 maskiner i veckan.Har även en liten frysbox. Vad kan anses normalt i förbrukning för mitt boende. Tacksam för svar snarast. Har nämligen upptäckt att jag har en del andra saker kopplade till min elmätare som jag inte ska stå för och vill ha lite "på fötterna" innan jag startar diskussion med min hyresvärd. MVH Inger G
Finns det bara vattenfall som nätbolag i vännäs kommun? Vilket nätbolag finns i Umeå kommun?
Har ni inga erbjudanden på mobiltelefoner?

Sök bland Frågor och svar