Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
När fixar ni bredband via elnätet till oss i obygden?
Har denna informationskampanj något att göra med de avslöjande tv-reportagen om era engagemang i Tyskland?
Hur mycket kostar ungefär två liter vatten?
Vad är eran högsta bredbandsuppkoppling? Vad kostar det? Kan jag koppla mig till er?
Hur ska Sverige lösa enrgiförsörjningen i framtiden?
Vad blir elskatten (utan moms) 1 jan 2007?
Hej. Fick en fråga i huvudet angående denna manifestation för klimatet där man skall släcka ljuset under 1 timme ikväll. Detta måste ju påverka energikonsumtionen, men påverkar det energiproduktionen också? För om alla släcker sina lampor så borde det inte förbrukas så mycket el, vart tar den el som redan är producerad vägen då? Antar att det är ett reglersystem någonstanns som sätter värden. Är det systemet manuellt eller automatiskt? Mvh Henrik

Sök bland Frågor och svar