Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
När fixar ni bredband via elnätet till oss i obygden?
Bergvärme
Finns det bara vattenfall som nätbolag i vännäs kommun? Vilket nätbolag finns i Umeå kommun?
Jag saknar möjligheten att skicka å ta emot mms. Kommer det att gå i framtiden.
Jag har ett fritidshus i norrland som jag håller ca +10 grader i på vintern och som jag värmer upp till ca +20 när jag är där (vissa helger, påsk osv). Nu ska jag dit två helger i rad och jag undrar om det drar mer ström att värma upp stugan båda helgerna (dvs låta den kallna till +10 under veckan) eller om det drar mer ström att värma upp den första helgen och låta alla element stå på hela veckan? Jag har direktverkande el.
Vad är den genomsnittliga elförbrukningen för ett svenskt hushåll?
Hur gör man för att byta en gasspis mot en elspis? Vi bor i ett hus från 1939 där inga förberedelser för elspis finns, så jag undrar om vi måste dra in ny el (trefas??) i den delen av köket?

Sök bland Frågor och svar