Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
Hur kommer det sig att Vattenfall som ägs av skattebetalarna struntar i att köpa tillräckligt med elcertifikat och istället betalar en straffavgift?

Kan Vattenfall konkurrera med Bostream och deras internettjänst VDSL "Scream" då det gäller pris och överföringshastighet?
Varför kompenserar inte Vattenfall oss som förlorade pengar pga minskat husvärde efter kärnkraftsomröstningen?
vad ar det som sager att fjarrvarmen ar en lansiktig losning, och inte kommer att bli foremal for prisregleringar och energiskatter?
Ocker!
Jag har ett fritidshus i norrland som jag håller ca +10 grader i på vintern och som jag värmer upp till ca +20 när jag är där (vissa helger, påsk osv). Nu ska jag dit två helger i rad och jag undrar om det drar mer ström att värma upp stugan båda helgerna (dvs låta den kallna till +10 under veckan) eller om det drar mer ström att värma upp den första helgen och låta alla element stå på hela veckan? Jag har direktverkande el.

Sök bland Frågor och svar