Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
Ska ni behålla er blågula logotyp fast ni expanderar ut i Europa?
Kan Vattenfall konkurrera med Bostream och deras internettjänst VDSL "Scream" då det gäller pris och överföringshastighet?
Jag är intreserad av er internätkoppling via telenätet, samt priser på ev alternativ.
om jag har en dimmer på en 60w lampa tar den mindre ström om jag har den att lysa svagt.
Vad motsvarar ungefär 1 kubibikmeter olja i kWh, och vad skulle det kosta?
Jag har ett sommarhus i Overnas Arjeplog, koper min el hos er och skulle vilja koppla in mig pa Internet utan att ha en fast telefon. Enligt uppgift ska det vara mojligt via elnatet och skulle vilja veta om ni har den servicen.
Hur mycket energi krävs för att värma en liter vatten en grad? Är det någon skilnad om man värmer från tex 3 till 5 grader eller 20 - 22 grander när det gäller förbrukningen? Tacksam för snabbt svar !!

Sök bland Frågor och svar