Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
Hur mycket tjänar man totalt in på att ha vattenfall som förval?
När svarar ni på alla frågor?
Hej jag bor i strängnäs och undrar när vi kan få IP-telefoni via bredand? kund i stadsnätet sevab strängnäs
Har ni inga erbjudanden på mobiltelefoner?
Hej! Detta kanske är en ovanlig fråga men jag undrar vad det är för musik ni använder i era reklamfilmer, om den är specialgjord för eran reklam eller om det är en grupp som spelar den. MVH Pontus
Hej!! Jag har några gånger dom senaste 2 åren haft kontakt med någon i Uddevalla angående flödena i mjörn och Säveån vid Jonsered. Jag har fått en ip adress från honom om flödet i mjörn men han sade att det kommer att komma även till Jonsered någon gång under vintern som nu varit. den ip adressen som jag har är som följer.. http://81.200.163.30/flodemjorn.htm Jag undrar nu om jag skulle kunna få även den till Jonsereds vattenflöde om den nu har lagts ut på nätet. Jag vore ytterst tacksam då jag är en hängiven laxfiskare och beroende om vetskapen om flödet i ån för mitt val av fiske plats i göteborgs området.. Hoppas ni kan hjälpa mig med detta Tack på förhand... MVH Tony
Vad kostar det att köra en apparat på 1.000 watt i 12 dygn med alla avgifter och skatter inräknade. Tacksam för snabbt svar.

Sök bland Frågor och svar