Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
Jag vill veta vad mitt oljefyllda extra element kostar mig per timme? Kan någon räkna ut det åt mig!
Barsebäcks kärnkraftverk beläget 2 mil från Köpenhamn är det en hämnd för Stockholms Blodbad?
Hur många kWh föbrukar ett normal hus(160kvadrat)? Har ni någon sida för ut landet?
Hej, jag undrar vad som måste göras för att fastigheten jag bor i skall kopplas till stadsnätet
När kommer vi att få bredband 10/10 till Trollhättan? Jag vet att dom håller på och bygger ut stadsnätet här i Trollhättan.
Hur stor del av elförbrukningen i en villa på ca 230 kvm och som nyttjas som dagis är hushållsel? Årsförbrukningen ligger på ca 30000kwh. Under helg och kvällar är det i regel ingen verksamhet.
Hur kommer elen från respektive elföretag till hemmet, jag skulle vilja ha svaret beskrivet bra tack. ps.snälla skulle vilja ha svaret inom slutet av veckan ds.

Sök bland Frågor och svar