Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
Varför betalade ni så dåligt för Arrowheadaktierna?
Hur många droppar finns det i 1 km vatten- fall?
Kan man sommarjobba hos er?
Teleabonnemang
Hej! Jag har bara en liten fundering som ni säkert kan hjälpa mig med. Jag kan mycket väl förstå att det tillkommer moms på priserna, det gäller ju över allt. Men, varför är det moms på bl.a. energiskatten??? Momsen är ju också en form av skatt. Kan ni motivera detta för mig för jag ser inget vettigt i det förutom att det dyra bara blir dyrare. M.v.h.// Micke Watz
Hej! Hur kan jag som bor i lägenhet spara energi?
Hej. Fick en fråga i huvudet angående denna manifestation för klimatet där man skall släcka ljuset under 1 timme ikväll. Detta måste ju påverka energikonsumtionen, men påverkar det energiproduktionen också? För om alla släcker sina lampor så borde det inte förbrukas så mycket el, vart tar den el som redan är producerad vägen då? Antar att det är ett reglersystem någonstanns som sätter värden. Är det systemet manuellt eller automatiskt? Mvh Henrik

Sök bland Frågor och svar