Fråga:
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Hejsan
Undrar varför vi har så hög elkostnad ??
Vi har stängt av fläkten och trodde att det berodde på den och sen hade jag ugnen på två timmar och det ökade med 4kwh, är det fel på ugnen? (den är 1,5 år gammal)


Birgitta Karlsson, Tierp

Svar:
Om ni hade ugnen på i två timmar, och sannolikt en del andra apparater och belysning inkopplade, så verkar 4 kWh förbrukning inte så orimlig. En ugn har en effet på mellan 0,5 -2 kW.

Vi har tagit fram en broschyr som ger en hel del information om energifrörbrukningen hos olika apparater i hushållet och tips och råd om hur mankan spara energi i vardagslivet som heter "Energi till nytta och nöje", du kan ladda ner den på den här adressen:
http://www.vattenfall.se/privat/tips_och_rad/

Jan Erlandsson, Vattenfall AB

Relaterade frågor:
När används växelström?
Råder ni oss att producera vår egen elenergi?
Hej! Hur många KWH/år förbrukar normalt en familj i ett nytt hus på 170 KMV med frånluftspump med vattenburen värme? Hälsningar Magnus
Elradiatorer?
Jag har ett sommarhus i Overnas Arjeplog, koper min el hos er och skulle vilja koppla in mig pa Internet utan att ha en fast telefon. Enligt uppgift ska det vara mojligt via elnatet och skulle vilja veta om ni har den servicen.
Hej! Detta kanske är en ovanlig fråga men jag undrar vad det är för musik ni använder i era reklamfilmer, om den är specialgjord för eran reklam eller om det är en grupp som spelar den. MVH Pontus
Vad kostar det per timme med ett eldrivet oljeelement på 1000 W?

Sök bland Frågor och svar